Засегната мощния трус в Турция зона изглежда като след война. 1710 сгради са били разрушени, а броят на загиналите расте със всяка минута.

Над 600 души са жертвите по последни данни в Турция и Сирия в резултат на мощното земетресение близо до южния турски град Газиантеп рано тази сутрин.

Очаква се броят на жертвите да продължи да нараства.

Поредица от трусове в Турция, има загинали и ранени ВИДЕО

Ето къде обявиха тревога за цунами след земетресението в Турция

Сирийското министерство на здравеопазването потвърди смъртта на най-малко 237 човека в районите под контрола на президента Башар ал Асад. Броят на ранените там достигна 639.

В контролираните от бунтовници райони в северните провинции Идлиб и Алепо е потвърдена смъртта на 91 души. Над 500 човека са ранени, съобщи представител на хуманитарна организация, цитиран от ДПА.

Много от сградите в районите, които бяха засегнати от земетресението, понесоха щети по време на избухналия преди близо 12 години конфликт в Сирия.

Над 60 труса в Турция след смъртоносния от 7,8 ВИДЕО и СНИМКИ

В Турция по последни данни на властите са загинали най-малко 284 души. Ранени са над 2000 човека.

Мощното земетресение, което по данни на Геоложкия институт на САЩ е било с магнитуд 7,8, стана в 4.17 ч. (3.17 ч. българско време) днес край южния турски град Газиантеп, близо до границата със Сирия, на дълбочина от около 18 километра, посочва ДПА. То бе последвано десетина минути по-късно от силен вторичен трус с магнитуд 6,7 на дълбочина от 9 километра.





Снимки: Hürriyet

Ето къде обявиха тревога за цунами след земетресението в Турция