Най-накрая добра новина от Турция. След ужасяващото земетресение в южната ни съсесдка и стотиците жертви, спасителни екипи в град Османийе успяха да извадят оцеляло 10-годишно момиченце от развалините на срутила се сграда.

Високият блок е рухнал на булевард "Аднан Мендерес", посочва Haberturk.

Пострадалото дете е изпратено в болница. За момента няма подробности в какво точно състояние е момиченцето.

Продължават издирвателно-спасителните дейности в Османие, което беше засегнато от земетресението. Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации (АФАД), на Спешна помощ, полицията, жандармерията, пожарната служба работят не спират да обхождат по разрушените сгради в различни части на града.

Смъртоносен трус уби стотици в Турция тази нощ ВИДЕО

Както съобщихме, по последни данни на властите са загинали след труса са най-малко 284 души. Ранени са над 2000 човека само в Турция. Над 1700 сгради бяха разрушени.

Междувременно Сирийското министерство на здравеопазването потвърди смъртта на най-малко 237 човека в районите под контрола на президента Башар ал Асад. Броят на ранените там достигна 639.

Над 60 труса в Турция след смъртоносния от 7,8 ВИДЕО и СНИМКИ

Мощното земетресение, което по данни на Геоложкия институт на САЩ е било с магнитуд 7,8, стана в 4.17 ч. (3.17 ч. българско време) днес край южния турски град Газиантеп, близо до границата със Сирия, на дълбочина от около 18 километра. То бе последвано десетина минути по-късно от силен вторичен трус с магнитуд 6,7 на дълбочина от 9 километра.

Превод: GlasNews.bg