Жена твърди, че е жертва на измамник, който действа по магазина в София. Поли Г. заявява, че неизвестен мъж е платил с фалшива еврово банкнота стока, която закупил от нейния магазин.
 
Тя споделя и снимка, на която се вижда сочения за извършетел на проявата. Жената разказва и методиката на потенциалния измамник. Той закупува стока от обекта - в случая дънки за 40 лева, и плаща с банкнота от валутата на ЕС. Той дал купюра с номинал от 100 евро, които обаче според Поли Г. били фалшиви. Тя му върнала ресто в лева.
 
"Днес ще пусна жалба в районното!", добавя тя. Столичанката твърди, че от измамната схема има и потърпевши, като призовава хората, които го забележат, да сигнализират.
 
 
"Всеки, който го види, може да подаде сигнал на 112 или 9-РПУ, издирват го от много време и има голям брой пострадали в "Надежда", пише тя.
 
Вижте постовете на жената, с които тя алармира за случката:
 
"Измамник обикаля магазините в "Надежда" и "Връбница". Пробутва фалшиви банкноти от 100 евро. Тези, които все още не сте изгоряли, пазете се! Ако има някой изгорял вече, моля, да се свърже с мен. Днес ще пусна жалба в районното! Всеки, който го види, може да подаде сигнал на 112 или 9-РПУ, издирват го от много време и има голям брой пострадали в "Надежда". Благодаря на всички отзовали се!
 "Със 100 евро си купува нещо и рестото го връщаме в българска валута. При мен се случи следното: влиза в магазина, избира си дънки на стойност 40 лв. дава ми 100 евро и аз му връщам 160 лв. Разбирам, че много хора тук ще ме съдят, как така съм се прецакала, но ето, че никой не е застрахован и би могъл да бъде жертва..."
 

За пенсиите и една кайсия: Разказаха "позорна" за обществото ни случка