25-годишната полицайка, която бе хваната с канабис, е дъщеря на дългогодишен полицай, който вече пенсионер.

В събота, по време на специализирана полицейска операция, по сигнал, около 14 часа в района на гр. Разлог е спрян за проверка лек автомобил „Фолксваген Голф“, управляван от 25-годишна жена от града.

В багажника на автомобила, под резервната гума органите на реда са открили пакет със суха тревиста маса, която след направен полеви тест е реагирала положително на марихуана с тегло около 478 грама. За случая е уведомена компетентната прокуратура. Образувано е следствено дело по описа на Окръжен следствен отдел-Благоевград.

Полицаят, заловен да превозва афганистанци, е транспортирал мигранти и друг път ВИДЕО

Младата жена е полицай в Столичното Седмо РУ и при спиране за проверка е показала служебната си карта. Това обаче не я спасило и криминалистите направили обиск на колата. Оказало се, че багажникът не се отключва и, за да видят какво има вътре, се  наложило да свалят задната седалка.  Жената е дъщеря на дъщеря на дългогодишен полицай, който вече пенсионер, пише "24 часа".

Прокуратурата е издала постановление за 72-часово задържане, като се очаква да се внесе искане в съда за определяне на постоянна мярка. Засега обвинението срещу нея е за държане на наркотично вещество. В хода на разследването ще се изяснява дали тя е знаела за канабиса в колата й, проверява се и дали пакетът не е поставен там от друг човек, който също има достъп до автомобила. След като е била спряна от колегите си, тя се е обадила на мъжа си, който пристигнал на мястото.

Ето кой е задържаният полицай с дрога