Полицейска проверка започна в заведението "Yellow dot" в квартал Капана. Именно в арт квартала Митко – продавачът на чорапи, бе нападнат и ударен от собственика на въпросното заведение - Ивайло Пенов.

Служителите на реда вече разпитват хората наоколо и записват имена на свидетели, съобщи репортер на GlasNews.bg. По-рано днес стана ясно, че Пловдивската районна прокуратура се е самосезирала по публикации в социалната мрежа и медиите за побоя над уличния продавач.

Пловдивчани бойкотират кафенето на бияча на Митко с чорапите ВИДЕО

Междувременно пловдивчани бяха изпълнили заканата си - на място в знак на протест срещу постъпката на Ивайло Пенов бяха оставени чорапи.

Припомняме че, в социалната мрежа се появиха планирани събития в подкрепа на пострадалия Митко, а именно: ДА ХВЪРЛЯМЕ ЧОРАПИ ПО „YELLOW DOT“.

„Ако не сте безразлични към това, което се е случило с Митко, елате да хвърляме мръсни чорапи по заведението „Yellow dot“!“, са написали организаторите.

Друга предвидена активност се очаква тази вечер: "Тази вечер от 8 вечерта може и вие да си донесете старите чорапи пред „Yellow dot“, да ги дарите на бияча от Капана".

 

Ивайло Пенов, яж чорапи!

След гнева на пловдивчани - прокуратурата започна проверка