Километрични опашки от автомобили се образуваха на пътя Поморие-Бургас след ураганната буря в района. Хората чакат с часове в автомобилите си докато аварийните екипи разчистват пътното платно от паднали дървета и клони. Заради разчистването на пътя трафикът се пуска и се спира периодично.

След силната буря най-тежка е ситуацията в Поморие, където е обявено бедствено положение. В града няма да има ток поне 24 часа. Заради бурята покрив се срути над туристи в закрит басейн на хотел. Леко пострадали са две жени. Мъж беше спасен след като падна от борда на яхта, а жена беше вдигната във въздуха от вятъра, след което пада на земята. За щастие, тя не е пострадала.

Мъж падна зад борда, яхти са завлечени, а семейство е блокирано на остров


Има готовност за свикване на извънреден областен щаб при влошаване на ситуацията и евентуални нови бури. За утре в областта е в сила предупреждение от най-ниска степен - жълтн код за силен вятър.

Повече от 100 са сигналите за щети - най-вече паднали дървета, покриви, изолации и блокирани улици, предаде novini.bg. 

"Над 130 спешни обаждания. Повече от 15 щети по автомобили, стотици изкъртени дървета, десетки съборени знаци и билборди. Най-важното е че няма пострадали хора. В момента общинските екипи почистват и отварят улиците.", каза кметът на Бургас Димитър Николов.

Поморие обяви частично бедствено положение

Снимката е илюстративна