Шофьорка от Велико Търново разказа за неприятно изживяване заради служители на „Организация на движението, паркинги и гаражи”.

По думите на Ралица Генова тя не могла да паркира

"Поставена ми е скоба за неправилно паркиране, с талон за инвалид на свободно паркомясто. Попитах служителите как да паркирам на инвалидното място, отговорът беше"не е в нашите компетенции".

Толкова бях ядосана от случката, че дори не обясних правилно. Знам си правата като човек с ТЕЛК, знам че не трябва да паркирам на това място и да си поставям талона, но реших че служителите от паркинги и гаражи ще прояват разбиране, след като видят камарата със сняг на инвалидното място и ще ме разберат, но уви, важно е да се пълни бюджета, не съм се карала, платих си глобата, но реших да споделя тази дори не знам каква ситуация да я нарека с вас", написа Генова.
 
Някои търновчани посочиха, че трябва да се плаща, когато е паркирано на различно от инвалидното място.
 
"На свободно място се плаща, нищо, че си инвалид, за тях има специални места", посочва Божан П. "Неприятно и несправедливо е , но талонът важи само на инвалидно място!", уточни Виргиния А.
 
Други добавиха, че пречката не е толкова голяма визирайки леда и снега.
 
Мнозина обаче не се съгласиха с тях.
 
"Не може да се паркира защото има купчина лед и сняг! Вие сляпи ли сте? Такова е положението на всички сини зони! Само местата за инвалиди стоят непочистени! Към автора на снимката...Трябвало е да направите а снимка на целия паркинг, че да добият представа хората!", пише Пламен Г.
 
"Трябвало е да го изчистят мястото! Щом не са го изчистили, е неправомерно глобяването!", смята Ирфан А.