Едно от предсказанията на Баба Ванга – за която се твърди че е предсказала пандемията от Covid-19 и 11 септември- се сбъдна съвсем наскоро...на 1 декември.

Българската пророчица почина преди 27 години, но се превърна в култова фигура сред теоретиците на конспирацията, след като някои от предсказанията ѝ се оказаха зловещо верни.

Известна като Нострадамус на Балканите, тя остави предсказания за всяка година до 5079 г. - когато каза, че светът ще посрещне своя край.

Екстрасенсът твърдеше, че нашата планета ще бъде ударена от масивна слънчева буря тази година с опустошителни последици и това е, което получихме.

Ванга предупреди, че „слънчевото цунами“ ще предизвика глобален хаос, принуждавайки обществото да се оттегли обратно в Тъмните векове, защото е унищожило магнитното поле на Земята. Но тази част от предсказанието не се случи.

Изглежда, че през следващите дни не е имало такъв хаос - денят и нощта продължават да идват и да си отиват, както и нормалната и модерна технология издържа непоколебимо.

Слънчевите бури имат потенциала да причинят масови прекъсвания на електрозахранването и комуникационни сривове, което на свой ред причинява множество други проблеми.

Те възникват, когато изблик на енергия се освободи от Слънцето, изпращайки електрически заряди, магнитни полета и радиация, насочени към Земята - оттук и намесата в магнитното поле на Земята.

Те обаче могат също така да причинят по-малко злонамерени атмосферни поведения като Северното сияние.

Гражданите на Обединеното кралство бяха уведомени за шанса да видят Aurora Borealis  на камера чак на юг до Корнуол ден преди удара на бурята, предава Daily Mail.

Средно полярното сияние може да се види в далечния север на Шотландия на всеки няколко месеца, но става по-трудно забележимо, когато стигнете по на юг, а в южна Англия единственият ви шанс е чрез фотография. 

Събитието от 1 декември беше класирано като „G2“ – по петобална скала – от Националната администрация за океаните и атмосферата на САЩ (NOAA), което означава, че може да наруши работата на сателитите в Космоса и електрическите мрежи, включително „възможни широко разпространени проблеми с контрола на напрежението“.

Но ако трябва да вярваме, че Ванга е намислила нещо тук, тогава трябва да се тревожим, тъй като според нея следващата година ще донесе множество мрачни събития, включително терористични атаки в Европа, голяма икономическа криза и биологични атаки, т.к. както и опит за убийство на Владимир Путин.

Единственото пророчество с искрица надежда, според Sky History, е увеличаването на медицинските пробиви.

7 предсказания на Баба Ванга за следващата година