Баба Ванга, която според мнозина е предсказала 11 септември и Брекзит, е предвидила някои ужасяващи събития и за 2024 г.

Смята се, че Ванга, известна на Запад още като „Нострадамус на Балканите“, е имала толкова силни видения, че 85% от тях, се смятат за верни. Смята се, че ясновидката е придобила силите си, след като е загубила зрението си по време на буря, когато е била дете.

Британското издание „Mirror“ пише, че правилно предсказа трагедията в Чернобил, смъртта на принцеса Даяна и разпадането на Съветския съюз. Тя за съжаление почина на 84-годишна възраст през 1996 г., но някои от нейните прогнози продължават да се сбъдват и след смъртта ѝ.

Ето 7 от тях за 2024 г.:

1. Опит за убийство

Ванга е имала видение, че руският президент Владимир Путин ще бъде убит от някой от неговата страна през следващата година. Кремъл непрекъснато отрича спекулациите, че Путин има рак и опровергава твърденията, че здравето му се влошава.

2. Терористичните атаки ще се увеличават в Европа

Ванга е имала предсказание относно опустошителните оръжия. Тя твърди, че "голяма държава" ще извърши тестове или атаки с биологични оръжия през следващата година. Тя също прогнозира, че терористите ще извършат атака в Европа.

3. Огромна икономическа криза

Ще има огромна икономическа криза, която ще повлияе на световната икономика през следващата година. Тя подчерта няколко допринасящи фактора, като увеличаване на нивата на дълга, по-нататъшно геополитическо напрежение и изместване на икономическата мощ от Запада към Изтока.

4. Ужасяващи климатични събития

Пророчицата е имала видение, че следващата година ще има ужасяващи метеорологични явления и природни бедствия. Според прогнозата ще има промяна на орбитата, която обикновено се случва за дълъг период от време. Въпреки това, ако това се случи за кратък период от време, това може да предизвика проблеми, включително нарушаване на климата и скок в нивата на радиация.

5. Кибератаки

Ще има нарастване на кибератаките, тъй като напредналите хакери ще гледат директно жизненоважна инфраструктура като електрически мрежи и пречиствателни станции. Тя прогнозира, че това ще доведе до заплаха за националната сигурност.

6. Пробиви в медицината

Тя предложи положителни новини в областта на медицината и каза, че ще има нови лечения за нелечими болести, включително Алцхаймер. Допълва още, че през 2024 г. ще има лек за рака.

7. Технологични революции

Ясновидката е имала видение, че ще има голям пробив в квантовите изчисления, съобщава. Съобщава се, че квантовите компютри се развиват бързо и могат да решават проблеми по-бързо от традиционните компютри. Ако това наистина се случи следващата година, AI ще се ускори още повече.

Превод: GlasNews.bg