Софийската градска прокуратура е прекратила разследването срещу бившите шефове на Агенция "Пътна инфраструктура" Светослав Глосов и Дончо Атанасов, които бяха обвинени заради катастрофата край Своге през 2018 г., при която загинаха 20 души. Новината за решението са потвърдили от държавното обвинение пред NOVA. 

Двамата бивши началници на АПИ бяха обвинени в това, че с неизпълнението на задълженията си са целели облага за изпълнителите на ремонта на пътя - "Трейс". По случая има и още едно дело. По него обвиняеми са шофьорът на автобуса Григор Григоров и още петима души.

„Не съм чел прокурорския акт и нямам представа с какви мотиви е прекратено това производство”, заяви адвокатът на Григоров - Христо Ботев. „Нямам обяснение за това. За пореден път прокуратурата не може да разбере кой е виновен за конкретни действия и събития”, коментира Ботев.

„Радвам се, че е е прекратено, защото в крайна сметка са установили, че действията, които ние сме предприели във връзка с нашите изисквания към изпълнителите, са били точно по закона. С господин Атанасов сме спазили закона и сме поискали строителя да си острани дефектите”, коментира Светослав Глосов за NOVA.