Премахнати са вече металните решетки на вратите на Народното събрание.

Изработката им струва на данъкоплатците 34 хиляди лева, а стойността на демонтажа към момента не е известна.

По-рано председателят на НС съобщи, че "металните врати ще бъдат премахнати днес". Поставянето на решетките има пропуск в процедурата по поставянето - то не е било съгласувано с Министерството на културата, съобщи Минчев.

"Това е нарушение, и заради него МК също излезе с принудителна административна мярка, с която ни предписа да демонтираме вратите.

Не зная защо не е съгласувано и с мен. Считам за правилно когато се получи оферта за поставяне на такъв тип врати, администрацията да дойде при мен и да ми обясни каква е офертата. Има председателски съвет, можеше да го обсъдим там.

Ще продължим разговорите и другата седмица с главния секретар на НС Габриела Килфанова, за да установим къде са конкретните пропуски, допълни пред БТВ Минчев. Дали ще има санкционирани, ще стане ясно другата седмица. До момента няма забележки към работата на Килфанова, която е главен секретар от 45-ото НС насам. Считам за правилно когато постъпи такава оферта, и аз да дам своето мнение преди утвърждаването на оферта - така Минчев коментира думите на бившия шеф на НС Ива Митева, която го обвини, че се "крие зад администрацията".

НИНКН: Решетките в НС са незаконни, ще бъде съставен акт