Окръжна прокуратура-Пазарджик привлече като обвиняем 39-годишния мъж, който вчера в с. Симеоновец, обл. Пазарджик, е убил 42-годишна жена с огнестрелно оръжие - ловна пушка, 12-и калибър, като убийството е извършено предумишлено. Мъжът е обвинен по чл. 116, ал.1, т.6 и т.9, вр. чл. 115 от Наказателния кодекс.

Спрямо мъжа е повдигнато обвинение, че на същата дата и място е държал без надлежно разрешение огнестрелно оръжие - ловна пушка и 5 броя боеприпаси-ловни патрони - престъпление по чл. 339, ал.1 от Наказателния кодекс.  ю

Убийството в Пазарджишко: Мъж погубил приятелката си

По делото е установено, че двамата се познавали отдавна и през определени периоди живеели на съвместни начала. Към момента на извършване на деянието те не били в съвместно съжителство.

На 18.12.2023 г.  около 19,10 ч.  на тел. 112 е бил подаден сигнал, че в с. Симеоновец, обл. Пазарджик, в частен дом е простреляна 42-годишнат. Пристигналите на място лекарски екипи констатирали смъртта й. Като извършител на деянието е установен Д.В., на 39 г.

Убийството е било извършено със самоделно огнестрелно оръжие - незаконна  ловна пушка.  След извършване на престъплението той се е укрил, като по-късно е бил установен и задържан. Оръжието е било намерено в землището на с. Семчиново, обл. Пазарджик.

Стрелецът от Симеоновец бил пиян, открили убитата в двора на дома

Обвиняемият е задържан за срок до 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Окръжна прокуратура-Пазарджик да внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него.

Подробности по случая бяха изнесени днес на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура-Пазарджик, Главна дирекция „Национална полиция“ и ОД на МВР-Пазарджик. В него участваха Албена Кузманова, окръжен прокурор на гр. Пазарджик,   Иван Попадийн и Христо Кънев, служители в сектор „Престъпления против личността“ в Главна дирекция „Национална полиция“ и комисар Величко Величков, началник на отдел „Противодействие на престъпността“ към ОД на МВР-Пазарджик.