Две действия - отрицателно и положително, изненадаха шофьор от Варна. Той споделя, че неизвестно лице е отнесло огледалото на колата му, а друг непознат мъж му е помогнал.

"Преди 30-40 минути (б.а. във вторник сутринта около 9 ч.) в кв.Чайка, паркирах редом с десетки автомобили пред бл.50Д , за три четири минути. По време на отсъствието ми се случва следното: Страничното огледало, от страната на водача, ми е отнесено из основи, а стъклената част(огледалото) намерих на 300 метра по-нагоре. В този ред на мисли искам да благодаря на младия мъж, който дотича и ми даде бележка с номера на извършител, който естественно е избягал, оставяйки след себе си тези поражения(макар и дребни , но поражения)!Благодаря за отношението и човечността!

Относно извършителя - независимо от пол, възраст и вид вероизповедание, на всеки може да се случи и в състояние на шок, да не знае, какво да прави.... затова давам възможност, да се свърже с мен на лични и да покрие щетата. Просто по човешки! Стартирал съм необходимото за откриването му, заради принципа. Прилагам кадри на щетата и блока пред който се случва всичко, а данните на липсващият извършител според свидетеля са: Черно Пежо Комби с рег.номер В 3720 без последните две букви", разказва Камен Иванов.

Някои потребители допуснаха, че водачът, който е причинил щетата може въобще да не е разбрал за това.

"Има много голяма вероятност водача изобщо да не е разбрал, че те е ударил. Случвало се е пред мен една госпожа забърса на паркирана кола огледалото ама си гледаше напред и изобщо не знаеше какво се случва около нея. Има много неадекватни по варненските улици, и мъже и жени, и стари и млади.", отбеляза Атанас Г.

Авторът отвърна, че това е малко вероятно, тъй като ударът е бил много силен и вероятно шумен, щом и огледалото е откъртено и счупено в основата, която е от излят метал. Все пак добави, че има и такава вероятност.

Други напомниха, че има значение и позицията на колата на автора на поста.

"Аз само да напомня, ако стартираната процедура по намирането на извършителя, включва КАТ, е напълно възможно да отнесете и глоба за неправилно паркиране (разбира се ако сте паркирали неправилно)."