Причината за създалия се конфликт на гарата в Карлово заради влака Бургас-София, е неосъществено прикачване на пътниците към столицата. Това твърдят граждани, които използвали бързия влак, потеглил в 8:35 часа днес от гарата в Бургас, пише TrafficNews.bg.

По думите на читателката ни прикачване изобщо не е имало, като това е и причината за създалия се конфликт между пътниците и служителите на БДЖ.

Припомняме, че по-рано днес бързият влак от Бургас за София е спрял на гарата в Карлово заради напрежение, след като им било съобщено, че има закъснение и няма как да бъдат прикачени.

Заради скандал: Спряха влака Бургас-София в Карлово

Читателите ни разказаха, че една от пътничките е започнала да крещи на служителите на БДЖ, тъй като никой от тях не ги е уведомил, че влак, на който да се прикачат изобщо няма да има. Не знаят и каква е била причината това да се случи. Служителите на БДЖ пък са извикали органите на реда заради афектираната жена. 

„Ние сме си закупили билет до София, не до Карлово. Имаше напрежение да и то защото услугата, за която си бяхме заплатили не се извърши”, заяви пътничка.

Пътничка: Не очаквах това от първа класа на БДЖ СНИМКИ

Поради тази причина пътниците са се насочили към частен транспорт.

Стана ясно, че на място са пристигнали и екипи на полицията след подаден до тях сигнал за възникналото напрежение. От полицията заявиха, че пътничката се е афектирала, тъй като е изпуснала заради закъснение следващия влак.

От полицията добавиха, че когато органите на реда са пристигнали на гарата, не се е стигало до тяхната намеса.

Припомняме, че в последната седмица се създаде истинска истерия с влаковете в областта заради промененото разписание, свързано с ремонта на жп възел Пловдив.

.