Асеновградчанка организира празнично събитие, с което ще събира и средства за благотворителна кауза. Надежда Стоименова събира своите бивши ученици и други асеновградчани с цел. Тя желае за закупи 12 кипариса, които да красят двора на храма „Св.Марина“ в родопския град. Поводът - 85-годишнината на преподавателката, обучавала по руски, история и пеене децата в Бачково.

"Срещата ще бъде след Великденските празници. Каня ви с много обич и надежда, че ще съм жива и здрава да ви прегърна, мили деца от Бачково, /на които предавах руски, история и пеене като млад учител/ и вас – от ЕСПУ „Вл.Илич Ленин“, на които преподавах руски език", пише в посланието на Стоименова, споделено в социалната мрeжа Facebook от Канка Вантова.

Това не е първото подобно празнично, но и благородно събитие, организирано от дамата. През 2018 година тя и нейни познати успели да съберат средства за камбаните на „Св.Св.Кирил и Методий.

Българи бедстваха на летището във Варна, обвиниха самолетната компания ВИДЕО

"На срещата през 2018 г. дойдоха и мои приятели и много добри хора. Каня ви отново и вас, скъпи асеновградчани. Гордея се, че ви има!", пише Стоименова.

Благотворителната среща ще се проведе на 30 май 2023 г. /вторник/ от 19 ч. в ресторант „Чинара“. Организаторите допълват, че кувертът за срещата  е задължителен само за бившата учителка и класа, на който е била класен ръководител. На касата в ресторанта всеки, който желае, ще може да дари средства за закупуването на кипарисите.

„Животът е едно огледало – каквото даваме на другите, го даваме и на самите себе си.“, заключава Стоименова.

Вижте цялото послание на учителката:

Гледка възмути в центъра на Пловдив СНИМКИ

От името на Надежда Стоименова:
„Усмихни се на света, за да ти се усмихне и той!“
Скъпи мои ученици,
На срещата през 2018 г. обещах, че ще ви събера, когато навърша 85 години. На 7-ми март 2023 г. това стана. Когато ви събрах на 80 г., това бе среща с благотворителна цел – събрахме средства за камбаните на храм „Св.Св.Кирил и Методий.

Те звучат вълшебно над нашия любим Асеновград. Сега моята покана за среща е отново с благотворителна цел – да закупим 12 кипариса, които да засадим в двора на църквата „Св.Марина“.

Срещата ще бъде след Великденските празници. Каня ви с много обич и надежда, че ще съм жива и здрава да ви прегърна, мили деца от Бачково, /на които предавах руски, история и пеене като млад учител/ и вас – от ЕСПУ „Вл.Илич Ленин“, на които преподавах руски език.

На срещата през 2018 г. дойдоха и мои приятели и много добри хора. Каня ви отново и вас, скъпи асеновградчани. Гордея се, че ви има!
„Животът е едно огледало – каквото даваме на другите, го даваме и на самите себе си.“

Благотворителната среща ще се проведе на 30 май 2023 г. /вторник/ от 19 ч. в ресторант „Чинара“. Куверт 26 лв/ без алкохол/.
Надежда Стоименова

P.S. Кувертът за срещата с благотворителна цел на 30 май е задължителен само за мен и класа, на който бях класен ръководител. Аз съм дала като капаро моя дял. На касата в ресторанта ще пусна моя принос за закупуване на 12-те кипариса. За срещата са уведомени кмета и председателя на Общинския Съвет - Асеновград.. Приносът ще бъде на 17 юли да бъде осветена новата църква "Света Марина". На благотворителната среща през 2018 г. звучаха руски песни. Заради забраната ще слушаме хитовете на Емил Димитров, Лили Иванова, Йорданка Христова.