Съдия Емилия Петкова от Апелативния специализиран наказателен съд е жертвата при тежката катастрофа, станала в събота на магистрала "Тракия", информира "Труд".

Катастрофата, причините за която все още са неизвестни, стана на магистралата между Пловдив и Пазарджик в посока столицата. Първоначалната информация сочи, че съдия Петкова е спряла изненадващо в дясната лента на магистралата, но след това е блъсната от джип, който не е успял да спре.

Жена загина при катастрофа на "Тракия", огънят е лумнал след сблъсъка


При удара автомобилът на спецсъдийката изгаря напълно. Катастрофата и последвалия пожар станаха причина за затваряне на магистралата за няколко часа.

Внезапната кончина на магистрата е хвърлила в ужас нейните колеги от Специализирания и Апелативния специализиран наказателен съд, които в петък от Министерство на правосъдието обявиха, че предстои да бъдат закрити.

Възстановиха движението по"Тракия", още не могат да установят коя е жертвата

Като съдия в апелативния спецсъд Емилия Петкова е произнасяла тежки присъди срещу представители на организираната престъпност, осъждани за рекет, изнудвания, палежи, наркоразпространение и ред други престъпни деяния. Един от осъдените от загиналата съдийка е скандално известният рецидивист с прякор "Крокодила".

Пожар гори на "Тракия", гъст дим се стеле СНИМКИ