Съмнения за първа жертва на наводненията в карловското село Богдан - възрастна жена е починала след придошла втора приливна вълна. Към 13:50 ч. директорът на ГД "Пожарна безопасност" и защита на населението" Николай Николов и от Министерството на отбраната не потвърждават официално за жертви, информира БНТ.

С лодки евакуират хора в Карловско, 2 м вода в дворовете ВИДЕО

"Десетки екипи на полицията и пожарната от Пловдивска област са на помощ на бедстващото население от наводнените карловски села". Това каза главен комисар Николай Николов, директор на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ (ГДПБЗН), който е на място в едно от най-пострадалите села-Каравелово.

По думите му на практика цялата полицията и пожарна от областта, както и военнослужещи от 61-ва Стрямска механизирана бригада, работят по десетки сигнали. Има застрашени хора, но за момента не са с пряка опасност за живота.

Къщи рухнаха в Богдан! Бедстващи в Каравелово! Колко останаха без дом?

Николов посочи, че на практика в момента село Богдан е откъснато, тъй като поне четири моста са разрушени. "Чакаме да се стабилизира времето и да излети хеликоптер, който да помогне с допълнителна информация", каза още той.

Заради обилните валежи е обявено частично бедствено положение в Карловско. Има наводнени къщи в селата Розино, Слатина, Столетово, Богдан, Каравелово.

ОБНОВЕНА - Към момента информацията беше отречена от репортер на БНТ. Той посочи, че става дума за жена на възраст над 80 години, която е била успешно евакуирана, а не е загинала.