Самолет на нискотарифната авиокомпания „Норуиджиън еър шатъл“ (Norwegian Air Shuttle) извърши странно кацане в Бургас тази сутрин. Машината „Боинг 737“ летеше по маршрут Осло – Ларнака, но над Черно море започна да обикаля в кръг, през което време вероятно е търсила и получила разрешение да бъде приета в Бургас. В крайна сметка тя се приземи на морското летище в 10:58 часа. Самолетът престоя там около час и пое към крайната си дестинация в Кипър в 11:56.

Източници от бургаското летище съобщиха, че пилотите са поискали кацане по медицински причини. Повече подробности обаче не бяха дадени.

Първоначалните опити да се разбере какво се е случило на борда са останали без резултат. Директорът на аерогарата Георги Чипилски не отговаря на повикванията, предава Флагман.бг.

Все пак от норвежката авиокомпания отговорят. Ето какво заявяват от там за случая:

"Наложи се да отклоним самолета заради медицински инцидент с един от пасажерите. Когато имаме подобни инциденти, се свързваме с медицински експерти, които поемат пътника, след като кацнем. Самолетът (ни) продължи по курса си (към Кипър) със закъснени от 1.25 часа"

Самолетът кръжи около Черно море близо 15 минути, през които очевидно чака разрешение за кацане.

Кацналият в Бургас самолет е изрисуван с лика на Фреди Меркюри и е един от петте в авиопарка на „Норуиджиън“, с които се отдава почит на легендарни световни звезди. Останалите четирима, изрисувани върху опашките на сомелитети са английският футболист Боби Мур, уелският детски писател Роалд Дал, трагично загиналата британска пилотка Ейми Джонсън, която се смята за пионер в авиацията и Фреди Лейкър – основателят на „Лейкър еъруейс“.