"Ние приветстваме подкрепата на нашите партньори от Съединените щати и от Великобритания. Това всъщност е открита подкрепа, именно на нашите действия", това заяви по повод санкциите "Магнитски" заместник-главния прокурор Борислав Сарафов.

Биков: Очакваме от партньорските служби да предоставят доказателства

"Румен Овчаров е подсъдим, има присъда на 2 инстанции от Градския съд, от Апелативния съд, която присъда в момента отново се разглежда от Апелативен съд. Респективно прокуратурата поддържа обвинителната теза срещу него", каза Сарафов.

ГЕРБ за санкциите „Магнитски": Държим на върховенството на закона

"Има обвинителен акт, който е внесен срещу Николай Малинов. В момента делото срещу него се разглежда в Софийски градски съд. Респективно, прокуратурата и срещу него е свършила своята работа", допълни Сарафов пред БНТ.

Горанов и Овчаров с първи думи след санкциите "Магнитски"

"Ще ви разкрия нещо което ще кажем за първи път. Срещу още 2 лица в списъка, които не са сред тези и срещу едно от тези двамата, които вече посочих също се води наказателно производство, което е в Националната следствена служба. Не е изключено в близко време да повдигна обвинение и срещу тях. Почти целия списък е познат на нас. Ние работим срещу тях. Тези лица са наши цели и наши обекти", заяви заместник-главния прокурор.

"Когато се съберат достатъчно доказателства, разбира се, защото мисля, че вече бяха правени някакви проверки в прокуратурата. Ние ще проверим отново всички данни срещу всички тези лица. Още в понеделник ще извадим всички налични данни. Както знаете корупцията се разкрива от оперативните служби - МВР и ДАНС, не от прокуратурата", така Сарафов отговори на въпрос кога ще видим Владислав Горанов в съда.