Ние уважаваме закона „Магнитски“. Анализираме внимателно сигнала и очакваме от партньорските служби да предоставят необходимите доказателства. През последните две години ние нямаме участие във властта и в управлението. Това заяви Тома Биков от ГЕРБ в предаването „Панорама“ по БНТ.

„Моето мнение е, че за всички в списъка трябва да бъдат дадени доказателства. Това е работа на съдебната система“, уточни той.

„Г-н Горанов беше министър на финансите, но той не е такъв от 2020 г. Ние сме показали много отдавна, че при нас отговорността е персонална. Не знам как можем да реагираме, като партия, при положение, че г-н Горанов не е нито депутат, нито министър. Какво трябва да направим? Да го извадим на площада и да го набием? Съдът трябва да каже дали има виновни или не“, посочи Биков.

ГЕРБ за санкциите „Магнитски": Държим на върховенството на закона

Присъда на ГЕРБ може да издава само българския избирател. Зад нас стоят хиляди хора. През България в момента има редица предизвикателства, пред които не сме способни да откликнем. Проблемът по „Магнитески“ остава. Страната се намира в много сложна ситуация по отношение на геополитиката“, припомни представителят на ГЕРБ.

Горанов и Овчаров с първи думи след санкциите "Магнитски"

„Убеден съм, че ГЕРБ е един от центровете, които държат България в геополитическата И орбита“, изтъкна Тома Биков.

„Надявам се българската политическа система да прояви още малко издържливост и да успеем, защото нямаме парламент“, каза още той.

Санкционираха Владислав Горанов, Румен Овчаров и още трима наши политици по "Магнитски"