Драмата в Кардам продължава. Близки на починалия 9-годишен Стефчо все още обвиняват лекарите от Спешна помощ за трагичния изход.

Семейството на момченцето отказва да приеме, че 9-годишното дете е починало заради отрова за гризачи. Според бабата и дядото на Стефчо всички деца спели в една стая и няма как само едното дете да се е отровило.

Припомняме, че това е основната версия за смъртта на детето към момента. Вчера Сотир Цацаров заяви, че най-вероятно 9-годишният Стефан е починал вследствие на отрова за мишки, която се намирала в стената. Поне това показват 3 готови експертизи, коментира вчера главният прокурор.

9-годишният Стефчо от село Кардам – починал от отрова за мишки!?

Версиите за Кардам – смразяващи! Възможно ли е майката да е отровила децата?

"Всички спим в едно помещение. Тази отрова се разваля до три дена, минала е една седмица. Готов съм да си понеса последствията, аз детето си няма да върна. Деган без кръвни изследвания не се бие без да се изтеглят килограмите на детето. Спря му повръщането, то така се прочистваше", каза дядото на починалия Стефан пред БНТ.

Семейството смята, че инжекцията е причинила смъртта на момченцето.

"Идва линейката, бие му инжекцията. Бабо, вика, много ми е топло, подаде си ръчичките и в моите ръце почина. Питам доктора какво направи, питах каква инжекция му би, казва ми "не знам", разказва бабата на детето.