По-тесен път и никаква възможност за избягване на удар на пътя Пловдив-Пазарджик след ремонта установи шофьор. Пазарджиклията направи кратък анализ няколко дни след трагичната катастрофа, която отне живота на пет души.

Тежка катастрофа на пътя Пловдив - Пазарджик! Има загинали

То визира конкретно участъка Мало Конаре - Говедаре.

"На 8 места изкривена мантинела. На 8 места някой се е опитал, да избегне удар. На 8 места мантинелата не го е спасила, а го спряла от спасение.  Когато се прави път, най-важна характеристика се явява сигурността. В този случай житейският тест показва на специализираните структури, да си поправят грешката. Има банкет от поне 150см, но мантинелата е по средата. Тоест е стеснила възможността и отбиване.  Правилно би било, замесените в това действие да върнат парите, да се осигури пътят, като се махнат мантинелите и ако искат с върнатите пари, да направят зони с маси, пейки, тоалетна и чешма. Това трябваше да бъде вместо мантинели.", гласи постът на мъжа.

Такива тези имаше и след ремонта на Околовръстното на Пловдив, където отново шофьори се разделиха на две с мненията си.

Жертвите от зверската катастрофа край Пловдив станаха пет

Потребители посочиха, че мантинелите далеч не са единствения и основен проблем, а неправилните изпреварвания и скоростта.

"Преди ви бяха проблем дърветата край пътя ,сега мантинелите , един от малкото хубаво направени пътища и пак недоволни , не казвам че шумахерите самоубиици не са виновни, но ако тези със 70 и 80 караха вдясно, а не до осевата линия в средата и да ги изпреварват и камиони, нямаше да е така", смята Янко Мърхов.

"Няма угодия.....то не беше пътя виновен, знаците, маркировката, преди искахте мантинели, че много се размазвали по дърветата край пътя, сега не искате мантинели, че ви пречели да си отбивате в нивите......а за изсичане на дърветата дори не искам да коментирам. Прост народ, много прост. Проблемът не е в инфраструктурата на пътя ,а в главите и манталитета!", добавя Петър Николов.

Други предлагат решение - трябва разделитена ограда посредата между двете платна и всичко ще приключи.

Идеята е пътят да стане по подобие на бившата вече "отсечка на смъртта"  Пловдив- Асеновград. Действително след изграждането на мантинели посредата трагичните случаи спряха.

Полицията в Пазарджик търси свидетели на жестокото меле с жертви