Грозна гледка в наш град повдигна въпроси. Случката е от Самоков, но с лекота може да бъде и от София, Пловдив, или някъде на китна поляна в Родопите. Защото недоволството на самоковлии е свързано с един до болка познат проблем. Боклуците по обществени места, които биват с лекота разхвърляни, оставяни и поддържани от хора.
 
Соня И. публикува и снимка, която илюстрира нейния сигнал. На кадъра виждаме едно обикновено междублоково пространство, в което откриваме следи от човешката дейност.  Нахвърляни бутилки, опаковки по земята, фасове и кенчета са само част от картината.
 
Оказва се, че въпреки мръсотията мястото не губи интереса на местни компании, които продължават да се събират именно там. Не помагат и усилията на живущите, които на няколко пъти почиствали.
 
"Е, това нормално ли е? Къде ви е съвестта? Как може всяка вечер да се събирате и да си седите в боклука и да ви е приятно?!
От блока няколко пъти се събират и чистят, но не след дълго пак е същото", пише Соня И.
 
Случката не оставя хората равнодушни. Жители на Самоков намират гледката за недопустима. Някои от тях бързат да обвинят възпитанието на цапащите, друти смятат, че всичко може да се реши с контрол, а трети посочват, че проблемът е повсевместен. Вижте някои от коментарите, провокирани от поредната грозна ситуация:
 
"По-добре да ги научат да си почистват и да не цапат изобщо. А не да ги гонят. Децата са плод на усилията на възрастните в обществото и ако само ги гонят, ще отвръщат със същото след години", пише Станислава П.
 "Колкото и грубо да звучи, прасетата обичат да живеят в боклука", пише Антоанета А.
 
"И да го почистят,пак ще се превърне в кочина!", констатира Георги С.
 
"Ами защо не се налагат глоби?Когато се прави нещо което се прави с нашите пари значи може и да се налагат глоби! Целият град е вече кочина! Защо?", пише Любка Ш.