Зелените площи, които се крият в градската джунгла, имат своята незаменима роля за качеството ни на живот. Освен глътка пространство, на която попадаме сред многоетажните сгради, те помагат и за смекчаването на последиците от замърсяването, и могат да намалят явлението, известно като ефект на градския топлинен остров, изразяващо се до задържането на топлина в застроените райони. А това спомага за повишаването на качеството ни на живот.
 
Не липсват обаче граждани, намиращи далеч по-предвидима полза от зелените поляни, а примерите не са един и два. Следващата история е именно такава. Кола "цъфна" посредата на зелена площ, намираща се в столичния "Студентски град".
 
Шофьорът е оставил машината, а изглежда не се е съобразил с малката табелка, която указва, че там да се паркира не е редно. Може да я видим съвсем близо до колата, закачена на близкото дърво.
 
"Така се спира на поляната!", констатира Светослав Д.
 
Случката е споделена в социалната мрежа Facebook, където провокира десетки коментари.  Не липсват граждани, които припомнят хроничния проблем с паркоместата в София, но техни съграждани са категорични - това не е решение.
 
Вижте някои от мненията на столичани, провокирани от поредното паркиране на нерегламентирано място:
 
"Зелени пространства ли? А колата къде да се паркира!", иронизира гражданин.
 
"Еми, нали, треволяк - не дава мляко, вълна, жито.. а и навикът е силно нещо. Редно е и София да заприлича на позната кочина, всеки с приноса си", шегува се Мира И.
 
"Като гледам не е запушил никой. Какъв е проблема?, чуди се друг столичанин - къде на шега, къде сериозно.
 
"Има и знак "No parking", но на кого му пука", добавя Снежи Б.
 
Припомняме, че запаркиране на превозни средства в паркове, градини, детски площадки, площи, предназначени само за пешеходци, и на тротоари в населените места извън разрешените за това места в Закона за движения по пътищата се предвидени глоби. Санкциите варират между 50 и 200 лева.