Преди броени дни красиво черно-бяло куче бе срещнато само от пловдивчани. Те попаднаха на животното на Гребната база. Как и защо то било само бе неясно, а граждани предположиха, че то може да е застигнато от нерадостна съдба - да е било изоставено от стопанина си.
 
Оказва се, че в действителност историята е друга, а Лотар - както е името на домашния любимец, вече е при стопаните си. Продължението на историята, докоснала пловдивчани, споделя Руслана П. - отново във Facebook.
 
Кучето успяло да се измъкне от стопанина си, а така останало и само. То обикалялол в близост до дома си, който се намиралв близост до Гребната базаа, но след това неизвестен завързал повода му на ограда, а така то не можело да се прибере. Известно време животното било вързано, но впоследствие други хора развързали каишката, а така Лотар сам се прибрал у дома.
 
Вижте разказа за щастливата равръзка, споделен от Руслана П.
 
 "Днес 22.05. бях на адреса, звънях на звънците и накрая се показаха съседи, с които разговарях . Прибрало се е още вчера, показаха ми следите по входната врата, където е драскало, докато го чуят и му отворят.
 
Човекът явно беше на работа, а съседите казаха , че се движи наистина трудно. Явно е изтървал повода и не е успял да хване веднага Лотар и за това се е оказал буквално на метри от дома му, където някой го беше завързал и той не е могъл да се прибере. Но после се е прибрал , след като някой друг го беше отвързал!