Частично бедствено положение бе обявено в Асеновградско днес.  Това стана със заповед на кмета д-р Христо Грудев. Причината бяха два горски пожара.

Пожарникарите са локализирали и овладели огнената стихия, която избухна този следобед край връх Баба, намиращ се между Бачково и Добралък. Това съобщиха от Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" - Пловдив.

Три часа е отнело на огнеборци, спасители, доброволци и горски служители, за да достигнат по земя до огнището. В гасенето на пламъците се включил и хеликоптер от авиобазата в Крумово.

Отново избухна пожар в Хисарско

В горски заслон, намиращ се на надморска височина от около 1200 метра, близо до върха остават 23 души - пожарникари, горски служители и ловци. Причината е, че огнището е разположено на изток, а в него има много паднала дървесна маса и е твърде възможно слънчевите лъчи утре да разпалят огъня отново.

Другият пожар, който възникна между селата Мостово и Врата, също е локализиран и няма опасност за местното население и гостите на района. Въпреки това, към местността са насочени екипи на пожарната, с цел недопускане разрастване на огъня.

Кадри: Щелиан Гочев

Пламна пожар в гората между Бачково и Добралък ВИДЕО+СНИМКИ