Гледки от красивия дунавски Русе предизвикаха разнопосочни реакции в социалните мрежи. Граждани споделят кадри, които показват разруха и замърсяване в точки на града.

"Тук съм родена и вече не живея от 30 години в Русе, но всяка година запада този красив, европейски град", пише жена. Тя публикува и кадър, запечатал неприятна гледка. Клони и всякакви отпадъци се валят по тротоара, а до тях се виждат и празни казани за смет. Анжела С. не споделя къде е попаднала на ситуацията, но тя се превръща повод за тъжна констатация:

"Страшно съм разочарована от управлението на този град. Тук съм родена и вече не живея от 30 години в Русе, но всяка година запада този красив, европейски град. Къде отиват парите на гражданите от данъци за почистване на града? По- мръсен не съм го виждала!", твърди Анжела С.

 

Публикацията ѝ среща разнопосочни реакции. Някои граждани са склонни да винят организацията на почистването в Русе, но за други не по-малка е вината и на русенци. Вижте някои от мненията на местните:

"Дали е управата или жителите? Контейнери има , ама не се ползват. Май жителите развалят града си, а дали са граждани?", пише Милена М.

 "За да бъде градът ни такъв допринасят и недобросъвестните граждани. На снимката също се виждат празните контейнери и разпилените отпадъци около тях", добавя Пепа З.

"Не са виновни само гражданите на Русе! Целият град е в окаяно състояние! Ако сметопочистващите фирми чистиха по-добре никога няма да стане чак такава мизерия!", твърди друг гражданин.

 Дискусия предизвиква и състоянието на един от подлезите в дунавския град.  На споделени кадри се вижда опадала мазилка, подкожушена боя и следи от теч. Някои граждани опреличават видяното като декор от филм на ужасите, но за други състоянието на посоченото съоръжение е дори приемливо.

"Този подлез под пероните е красота в сравнение с другия пред ЖП гарата. Там може да снимат филми на ужасите. Срамота!", пише Георги П.

 "Думите са излишни. И искат да се развива туризъм!Нито гарите са на ниво,а за влаковете да не говорим. Там е потресаваща гледка", добавя Камелия С.

"Спомням си, едно време, колко много хора пътуваха с влака и как в гарата имаше живот!Чаках с нетърпение да пътуваме с влак .
Жалко, че всичко е изоставено. Много жалко", пише Михаела М.

Снимки: Александър Н., Анжела С.