Снежна приказка в Родопите! Кадри, споделени от страницата на MeteoBalkas , показват бялата красота в смолянското село Борино.

От снимките се вижда, че снежната покривка вече е достигнала няколко сантиметра. Побелели са покривите, поляните и пътищата в селцето. Зимно е и в селата Скобелево, Лилково и Бойково:

Вижте снимки от бялата красота в Борино:

Продължава да вали слаб сняг във високопланинските села на община „Родопи". Там снежната покривка е около 2 см. Фирмата, която поддържа пътищата, е опесъчила превантивно по всички маршрути.

От общинска администрация съобщават, че при нужда са готови да предприемат  действия за обработка на пътищата и осигуряване на снегопочистваща техника. До момента снегът не създава проблеми, но  всички, които пътуват в тези райони, трябва задължително да са подготвени за движение в зимни условия.

Шофьорите трябва да се движат с по-ниска скорост, увеличено внимание и да не предприемат резки маневри.

Тази сутрин валя сняг и в някои части на столицата. Жителите на кв. "Симеоново" също могат да се насладят на зимна картина.

Припомняме, че за  понеделник е обявен жълт код за значителни валежи от дъжд и сняг в 11 области от Централна и Източна България.


Предупреждението за потенциално опасно време е в сила за областите Ловеч, Габрово, Велико Търново, Търговище, Шумен, Бургас, Ямбол, Сливен, Хасково, Кърджали и Смолян.

Днес ще продължи да духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Минималните температури ще бъдат между минус 1° и 4°, по Черноморието до 7° - 8°, в София - около 0°.

Зимата дойде! Отваряйте си очите на четири на Петрохан ВИДЕО

Времето ще се задържи облачно. Валежите в Западна България ще спрат, но в Централна и Източна ще се усилят и на места ще са значителни. В Предбалкана ще вали сняг, значителен в източната част. В Лудогорието и Източните Родопи валежите ще са от дъжд и сняг.
  
По Черноморието ще бъде облачно с валежи, значителни на юг от Бургас. Ще духа умерен до силен север-североизточен вятър. Максималните температури ще са 8°-10°. Температурата на морската вода е 13°-15°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала.
  
В планините ще бъде облачно с валежи от сняг. Ще духа умерен до силен вятър от изток-североизток. Максималната температура на височина 1200 метра ще е около минус 1°, на 2000 метра - около минус 5°.