Състоянието на една обикновена маса до детска площадка предизвика оживена дискусия в мрежата. Причината? Таблата на съоръжението било в безобразно състояние. Този път не става въпрос за боклуци и мръсотия, както на други подобни места. А за грозна плетеница от нашарени "послания", дело на неизвестни "творци". Пакост позната почти на всеки, която обаче загрозява сериозно мястото, отредено за игра на най-малките. Случката е от Сливен, а снимка на състоянието на масата бива споделено във Facebook.

"Браво на бъдещите управници, младежите на Сливен", описва видяното Недко Симеонов. Мъжът прави и пряка връзка на поведението на отговорните за драсканиците, от които някой ден ще зависи и бъдещето на града - когато, разбира се, пораснат.

Гледката не оставя сливналии равнодушни. Много граждани бързат да изказят мнението си, като обявяват, че за състоянието на таблата виновни не са децата, за които площадката, а други, които са на по-голяма възраст.

Случката провокира и дискуция.Въпросът "Защо?" си задават хора, които се опитват да отгатнат причинет за подобни пакости. Някои смятат, че става въпрос за пропуски във възпитанието. Други са на мнение, че това е просто фаза в детството, която бързо ще отмине. Те посочват, че подобни действия е имало и далеч в миналото.

Вижте някои от мненията на местните жители:

Посегнаха на красива беседка, издирват извършителите СНИМКИ

"И това е на детска площадка, но това не е от деца, за които е предназначена", коментира Дора Ж.

"Абстрактно изкуство! Малко от вас биха го оценили", шегува се Пламен Г.

"Ясно е, че съвременната тенденция към по-толерантно възпитание има отрицателни последствия. Тя не само отслабва авторитета на родители и възпитатели, но и оставя подрастващите без ръководството, от което се нуждаят, за да взимат добри решения и да имат истинска увереност в живота. Жалко... И по-зле ще става", смята Марина В.

Младежи нападнаха жена посред бял ден ВИДЕО+СНИМКИ

"Навсякъде е така, не е болка за умиране, едно време през соца общите части на блоковете изглеждаха още по-трагично, а под терасите да не говоря, няма смисъл. Някой да не ми говорят, че тогава имало възпитание, помня го като вчера", смята Венелин П.

"Не са виновни децата, а техните родители.Масово са оставяни без надзор, а майките пушат цигари и блеят баирите. Днес, на новата площадка в квартал "Дружба", две деца, сравнително големи 7-8-годишни, удариха свекърва ми с камък по лицето. Уж без да искат.

Такава им била играта .Лицето се наду, зъбите в кръв, а най - лошото е,че точно в този момент държеше сина ми - на 1.5 месеца!", коментира Ренета  М.

 "Никакво елементарно възпитание", отсича Таня Г.

А какво е Вашето мнение за подобни детски прояви?

Мъж си хареса специално фолио, завлече го СНИМКИ