Вандали посегнаха на беседка, изградена край Пещера, а граждани се опитват да установят самоличността им.

Мария Д. споделя снимки, на които се вижда новооблагородения кът за отдих с навес и маса, станал обект на хулиганската проява Едно от столчетата, поставени на мястото, липсва. Жената, дала гласност за ситуацията, допълва, че това се случва "отново".

Тя предлага и сериозна награда за установяването на самоличността на извършителя.

"Едно от столчетата при беседката на д-р Каля Янакиева е къртено зверски и отново липсва. Обявявам 3000 лв. награда за този, който ми каже къде се намира табуретката и кой я открадна. Гарантирам конфиденциалност", пише Мария Д.

Красиво и неизвестно кътче събира все повече туристи, ама човеци ли са? СНИМКИ

Случката, споделена в една от групите на родопския град в мрежата, буди вълна от възмущение. Граждани недоумяват причината, поради която някой решава да изкърти и открадне от място, изградено за общото благо.

Те предполагат, че столчето вече краси нечий двор. Пещерци смятат, че и другите части от беседката може да станат обект на посегателство.

"Няма такава наглост! Може би е в нечий двор", пише Рени Д.

"Царе сме да рушим и да крадем!", пише Али Б.

Красота! Бял сръндак се появи в Родопите СНИМКИ

"Щом е откраднал едната табуретка, ще се върне за другите също. Нямал е време да ги вдигне наведнъж, затова е взел само едната", допълва Вальо Я.

Въпросният кът за отдих се намира  местността „Бекярски мъки“. Беседката е до чешма, от която тече хладна планинска вода. Мястото било облагородено от уважаваната пещерска лекарка д-р Каля Янакиева. Тя се заема със задачата в памет на своя съпруг.

Самата тя реагира на публикацията, в която се разкрива за кражбата, и споделя тъгата си.

"Приемам с тъга тази новина! Вандали, които никога нищо не са дали за този град, заслужават само презрението ми!... !За съжаление нямам повече думи и нерви, душата ми плаче, наранена от този вандалски акт! След година и останалото няма да го има!", пише д-р Янакиева.

Жена попадна на две малки мечета в Родопите СНИМКИ

Беседката преди посегателството