Малко, но за сметка на това повече от красиво водопадче набира все повече популярност. Разбира се, като много други неща, това става предимно заради социалните мрежи.

Става дума за водопада до казанлъшкото село Черганово. Той е известен и под името "Дива Теменуга".

Село Черганово се намира на 9 километра югоизточно от град Казанлък в Централна България. Самият водопад се намира на север от него по главния път за селцето.

Мястото няма как да не ви очарова с тишината, спокойствието и прекрасни гледки.

Водопадът е чудесна идея, ако обичате да си печете различни видове храна. Мястото е свежо и приятно, също така е лесно достъпно и подходящо и за деца. Има беседка за пикник. Най-пълноводен е през края на пролетта.





За жалост напоследък мястото е посещавано от не толкова съвестни туристи. Има различни щети нанесени с дялкане по основите на беседката, а боклуците преливат и районът често остава непочистен.

"Често го посещаваме,но за жалост миналия месец и ние бяхме свидетели на ужасната мизерия,която цареше наоколо.Толкова ли е трудно да си почистиш, беседката и съораженията край нея,които си ползвал,незнам.? Такива райски кътчета трябва да се пазят ,за да могат повече хора да им се наслаждават.", разказва Антоанета П.

Хората са раздвоени дали трябва красивото местенце да бъде популяризирано или да се пази в тайна именно заради такива индивиди.

Природата на България е, за да й се наслаждаваме и гордеем с нея, но трябва и да я опазваме. Не го забравяйте следващия път, когато сте на разходка или поход сред природата.

Снимки: Слави Котаров