Хиляди работещи в заведения, игрални зали, таксиметрови водачи, превозвачи и служители от други браншове се събраха на протест пред сградата на Нарoдното събрание, предаде репортер на GlasNews.bg.

"Искаме да работим", "Не на вечерния час" и "COVID няма работно време" бяха част от плакатите, които вдигнаха недоволните граждани.

Депутатите Мая Манолова, Арман Бабикян и Станислав Балабанов и още 10-тина депутати опитаха да "яхнат" протеста, но бяха призовани от гражданите да си дръгнат доброволно, в противен случай ще повикат полицията, за да ги изгонят.

"Призоваваме всички депутати да си вършат работата от Народното събрание и да изпълняват ангажиментите си към народа", заявиха част от протестиращите.

Нощни заведения в София, Слънчев бряг и Пловдив не спряха работа!

По-рано днес в писмо до медиите от Сдружението на заведенията у нас, Българската асоциация на заведенията и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация посочиха, че търпението им се изчерпва.

"Търпението ни се изчерпа! Българският бизнес иска да работи, за да храни семействата си! Свидетели сме на имитация на мерки, които удрят първо тези, които сме избрали да останем и да се развиваме в България! Сътворени от назначения временен здравен министър Стойчо Кацаров! И никакви компенсации за отнетото ни конституционно право на труд!

Границата е премината и сега защитаваме правата си на улицата! Много български градове вече дадоха пример и излязоха на площада, организирани от Сдружението на заведенията в България, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Българската асоциация на заведенията. Благодарим на всички колеги за активността!

Ред е на големия ни национален протест в София!

Ударени от временното правителство са не само хотелиерският и ресторантьорски бранш, но и множество други сектори! Затова и към нас се присъединяват още много браншови организации!

Протест сковава София – ресторантьори, хотелиери, казина, школи…

Председателят на една от браншовите организации Ричард Алибегов заяви, че протестите ще продължат или до отмяна на заповедта, или адекватни икономически мерки.

Очаквайте подробности!

Имитация на мерки. Протести, докато не падне заповедта