Сдружението на заведенията у нас, Българската асоциация на заведенията и Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация организират днес в София голям протест срещу новите ограничения, въведени от здравното министерство, които ограничават работата на ресторантите, баровете и дискотеките.

Шествието им започва от 14:30 часа на "Площад Народно Събрание".

В писмо до медиите от трите организации посочват:

"Търпението ни се изчерпа! Българският бизнес иска да работи, за да храни семействата си! Свидетели сме на имитация на мерки, които удрят първо тези, които сме избрали да останем и да се развиваме в България! Сътворени от назначения временен здравен министър Стойчо Кацаров! И никакви компенсации за отнетото ни конституционно право на труд!

Имитация на мерки. Протести, докато не падне заповедта

Границата е премината и сега защитаваме правата си на улицата! Много български градове вече дадоха пример и излязоха на площада, организирани от Сдружението на заведенията в България, Българската хотелиерска и ресторантьорска асоциация и Българската асоциация на заведенията. Благодарим на всички колеги за активността!

Ред е на големия ни национален протест в София!

Ударени от временното правителство са не само хотелиерският и ресторантьорски бранш, но и множество други сектори! Затова и към нас се присъединяват още много браншови организации!

Участие в протеста вече са заявили Конфедерация на автобусните превозвачи, транспортни компании, Асоциация на игралната индустрия, Съюз на частните театрални школи, Съюз на организациите за любителско изкуство, Увеселителни центрове и детски парти центрове в България.

Всеки, които иска да защитава правото си на труд и нормално съществуване е добре дошъл. Убедени сме, че цифрата на организациите, които ще ни подкрепят ще расте с всеки изминал ден!

Ща бъдем по улиците в страната до постигане на справедливите ни искания!

Всички на площад "Народно събрание!", призовават те.

До момента стотици хора от ресторантьорския и хотелиерски бизнес изразиха недоволството си на протести във Велико Търново, Пловдив, Русе , Хасково и Добрич,  заплашени от това хиляди да останат отново без работа, а и без помощи от държавата.

Превозвачите се включват в протеста на ресторантьорите! Тирове блокират ГКПП-та

Ще бъдем по улиците в страната до постигане на справедливите ни искания!

Полицейски щит срещу ресторантьорите в Пловдив! Те пробиха блокадата СНИМКИ

И игралните зали се включват в похода на заведенията из Пловдив

Ресторантьорите на Велико Търново излязоха на протест СНИМКИ