Ето така изглежда изходът на София към магистрала Тракия, предаде репортер на Glas.bg. Опашката от мераклии да напуснат столицата за трите почивни дни е километрична. Чака се поне един час, за да се стигне до КПП-то, през което колите се "сортират" от полицията според това дали пътешествието им е целесъобразно, или не.

Столичаните, които искат да излязат от града, представят декларация на полицейските постове. С което пак опънаха нервите на униформените. В същото време, както на много места в страната, проверяващите са си създали някакъв комфорт - военни палатки, под които минават автомобилите, ги пазят от слънцето. Около10 - 15 коли се проверяват едновременно на изхода, предаде нашият репортер.

Припомняме, въпреки всички предупреждения на Националния оперативен щаб софиянци се изнесоха от града по Великден. Тогава нещата изглеждаха толкова апокалиптични, че още вечерта след голямото пътешествие от Щаба обявиха, че затварят столицата и въведоха прозорец за влизане и излизане сутрин и вечер. Който обаче издържа два дни и поредната заповед бе отменена. 

Междувременно от МВР се заканиха за сериозни последствия за всички, които лъжат в декларациите за причините за напускането на столицата. Като гледате тези снимки обаче, мислите ли, че има някакви индикации, че това стряска софиянци?

Тогава, по Великден, премиерът Борисов изрази надежда, че за предстоящите празници такова изнасяне няма да има, най-малкото защото гражданите ще се стреснат от увеличаващия се брой със заразени с коронавирус. Да, ама не! Нищо не стряска софиянци. Те са над нещата...

Тарикатите от София – да не се връщат!