"Софийски балкони" -  с това лаконично обяснения мъж споделя серия от снимки в мрежата, където кадрите придобиват сериозна популярност и будят оживена дискусия.  Ясен Джабиров споделя с публикацията си във Facebook няколко фотоса, които са запечатали блокове в столицата. На тях виждаме отделни тераси, но и цели жилищни сгради.

А видяното събира разнопосочни реакции - заради това, което е на тях. От натурията по някои от балконите и цялостното състояние на жилищните блокове коментарите на столичани бързо се прехвърлят върху причините за констатираните гледки.

 Много от които изглеждат неособено приятни.

Виждате ли нередното в СНИМКИТЕ? Пловдивчанин го откри

Има ли оправдание? Виновна ли е държавата? Манталитет или липса на средства е причината? Тези въпроси коментират столичани, опитвайки се да открият оправдание за видяното, но и да намерят причините защо е факт.

За броени часове публикацията събира стотици реакции. Някои от тях изразяват тъга, други почуда, не липсват и реакциии на смях. Но кадрите не оставят безучастни, а коментарите не закъсняват. Вижте някои от мненията на столичани за снимките, запечатали не бетонните сгради, а домовете, в които живеят, радват се и страдат наши съграждани:

"Има хора, които са сами и възрастни, и няма как да си направят ремонт на стаите, какво остава за балкона. Жалко, че мафия е в целия механизъм за управление на държавата", пише Донеца Д.
 
"Да бе, държавата ви е винован, че не си чистите къщите", на мнение е Николай И.
 
"Да спрем с претенциите към държавата! Хората са тези от които зависи! Държавата никъде по света не чисти домове и тераси. Жалко,че сме толкова безхаберни!", смята и Светлана Д.
 
"Това не е моята София. 33 г. разсипия! Нищо не се поддържа. Не се поправят улици и тротоари, не се режат дървета, а за инфраструктура и канализация в новите квартали да не говорим. Не са виновни провинциалистите", смята Вергиния П.
 
"Много ме кефят такива снимки. Всеки път ми доказват, че не съм сбъркал, като избягах", добавя Атанас Ц.
 
"Тъжно, но за това има вина и самият народ ! Нека първо погледнем себе си. Не да търсим все в другия вина, по този начин се вижда до къде сме стигнали", отбелязва Петър П.
 
"Защо не си задавате въпроса за причините да има такива гледки? Или мисленето боли...", отбелязва Мари П.
 
А какво е Вашето мнение за споделените кадри?
 
Снимки: Iassen Djabirov