Стига ли една касетка  или туба, за да си запазите паркомясто в голям български град? Зависи от ситуацията. Често се натъкваме на най-различни "инструменти", с които водачи пазят паркоместа по улиците на страната. Методите им дразнят останалите водачи, но въпреки това понякога креативните граждани успяват да си запазят място.

Такъв е и случаят от Кърджали, където хора нареждат не една или две касетки, а правят истинска "композиция", с помощта на която да се преборят за място за паркиране.

Кой каквото има, пази паркомясто с него СНИМКИ

Ситуацията е споделена във Facebook от възмутена жена, която негодува от видяното. На снимката виждаме цели четири касетки, подпомогнати от две летви и два камъка. Конструкцията прави невъзможно паркирането на въпросното място в промишлената зона на родопския град.

"Нямаш си паркомясто?! Щайгите ти решават проблема", добавя Зорка А.

Някои граждани твърдят, че случаят не е единичен. Като продобна практика имало и в други части на Кърджали. Мъж споделя и собствената си практика при подобни ситуации, а именно - да изхвърли паркинг приспособленията.

"Из целия град си запазват "места " чрез поставяне на празни щайги , бордюри, камъни и какво ли не.... Аз в такъв случай ги изхвърлям в контейнера и паркирам точно на "запазеното" място, дори и да има други свободни места!", заключава Георги Стоилов.

Неочакван гост изненада в наш град СНИМКИ

Припомняме, че въпросната практика е забренена от властите. В "Наредба за организация на транспортната дейност и безопасността на движението на територията на Община Кърджали" четем, че:

Поставянето на контейнери, кофи за битови отпадъци и на всякакви други предмети и съоръжения върху платната за движение.

Подобни практики не са разрешени и в много други градове, но за съжаление се срещат съвсем нерядко.