"Някой е откраднал въже… Все си мислех, че няма на къде повече, но ето изненада", с тези думи изразява почудата си Мария Р. Поводът? Поредното абсурдно посегателство в София. Този път жертвите не са засадени в алея цветя, а ... въже. То било използвано, за да предпазва красиви растения от зложелатели и невнимателни кучета в столичния парк "Света Троица".
 
Мъжът, сигнализиращ за проблема в социалната мрежа, добавя, че ще закупи ново въженце, с което да огради цветята. Като междувременно призовава хората да пазят китките.
 
Той се обръща и с пожелание към гражданите, които са задигнали връвта.
 
"На крадците желая да имат възможност да си закупят нещо, когато им трябва!", добавя Радослав Колев. Вижте цялата му публикация:

"Привет! За съжаление установих, че закупеното ново въже от мен някой го е прибрал днес! Моля, стопаните на кучета да го пазят до колкото могат, докато измисля нова преграда! Благодаря! На крадците желая да имат възможност да си закупят нещо, когато им трябва!"

Абсурдната случка, в която някой посяга на чуждия труд, предизвиква вълна от недоумение. Граждани отбелязват, че откраднатата вещ не е на голяма стойност, но дори и така "не ѝ е простено". Някои намират в битовата ситуацията признак на "български манталитет". Не липсват и столичани, които припомнят много други нелицеприятни деяния - като кражби на дребни вещи, посегателства срещу китки по алеите и т.н.

Вижте някои от коментарите на столичани:

Градинар полива цветя по време на дъжд. Нужно ли е? ВИДЕО

"А беше станало, толкова красиво цветно кътче, въжето го допълваше по най-добрия възможен начин! Всяка сутрин му се любувах, разхождайки кучето! В такива случаи, онемявам!", пише Людмила К.
 
"Това , което много ми хареса и ме изпълни с радост, е последното изречение от поста! Благодаря на автора! Светло е", пише Поли Н.
"Тук се е изявил типичният български манталитет!", смята Юри Н.
 
 "Чудя се дали градинката ще оцелее. На мен пред блока ми късат и дърпат цветята. Хората не обичат да се наслаждават с очи... колко жалко, че нямаме елементарна култура към труда на другите, които се стараят да живеем в по-красиво място", добавя Глория Х.
 
"На мен пък ми отмъкнаха две хранилки за птици в рамките на няколко месеца и една счупиха. Цветята, дето ги крадат мили възрастни дами от квартала, изобщо няма да ги броя", коментира Зорница Й.
 

Деца пребориха пловдивската жега, топнаха се в Пеещите фонтани СНИМКА

Софийски балкони предизвикаха тъга, гняв, но и разбиране в мрежата СНИМКИ