Епископът и свещеникът, които бяха намушкани при нападение с нож в църква в Австралия, са в добро състояние след операцият

Мъж, облечен в черно, нападна водачът на църквата „Христос – Добрият пастир" в "Уейкли".

Четирима са ранени при нападението в църква в Сидни

Докато ужасените посетители на църквата започват да крещят, мъжът намушква свещеника в гърдите. След това свещеникът пада на пода. Нанесени са още пет прободни рани с ножа преди хората да се успеят да хванат нападателя.

След това свещеникът се е изправил. Въпреки раните си е сложил ръката си върху нападателя и е започнал да се моли, обяснява зам.-кметът на Феърфийлд Чарнел Салиба, цитиран от SkyNews.

„След като прегледахме всички материали, можем да заключим, че това е акт на тероризъм. Той е мотивиран с религиозен екстремизъм. Разследваме предумишленост, тъй като нападателят не живее в региона, пътувал е до църквата с ножа и е нанесъл множество прободни рани. Епископът и свещеникът имат късмет, че са живи", обясни Карън Уеб, полицейски комисар на Южен Уелс.

Оказва се, че нападателят е едва 15-годишен. Той е познат на полицията, но не е бил в списък за наблюдение. Полицията призова за обединение в обществото и спокойствие.

Това беше второто голямо нападение с нож само в рамките на три дни в най-населения град в Австралия, след като шестима души бяха убити и 12 ранени при нападение с нож в търговски център в Сидни в събота, 13 април.