Намирането на паркомясто в големите градове често е трудна задача, а някои водачи решават да бъдат по-креативни при решаването на проблема. За съжаление понякога това води и до пречки за останалите участници в движението, сред които най-засегнати са хората с инвалидни колички и майките с детски.

Поредният случай е от Велико Търново, където паркиране възмути местен жител. "Как не трябва да се паркира", заключава Генади Д., който споделя снимка, на която си вижда кола, заела ширината на цял тротоар.

Синият автомобил е паркиран пред гараж, а преминаването по тротоара е видимо затруднено. Ситуацията допълва майка с количка, която е принудена да заобиколи през пътното платно, за да продължи по пътя си.

Неочаквана бележка изненада шофьор, блъснат на пътя СНИМКА

"От ЦБА до "Буйнозов" (ул. „Димитър Буйнозов“ ) почти не сме ходили по тротоара с количката. Навсякъде се паркира абсолютно безразборно , сякаш не знаят Правилника, с комбинация от чувство за безнаказаност. Промяната трябва да започне от обществото, а то сякаш се влошава всеки изминал ден", разказва авторът на публикацията - Генади Д.

Ситуцията не оставя търновци равнодушни. Много от тях осъждат въпросното паркиране, а други заключават, че това доказателство за проблем с броя на наличните паркоместа. Други граждани твърдят, че пред гаражите в района е практика да се паркира по подобен начин.

Не липсват и граждани, разказващи, че често по въпросната улица коли се оставят по този начин. Вижте някои от коментарите на търновци:

"Той си е срещу гаража - значи наоколо му е дворно място", констатира с доза ирония Радо П.
 
"Накрая пешеходците виновни, че не могат да летят или да се телепортират", пише Албена К.
 
"По тая улица и от ляво и отдясно е пълна анархия", добавя Емилиян П.
 
"Пред всички гаражи там така се спира", констатира Йорданка И.
 
"Гаражите са много скъпи, нервите на хората са много евтини- това е мотото", пише Валентин В.