Черен котарак лежи на метална маса във ветеринарна клиника. Опашката му е отразяна почти наполовина, едната част лежи на няколко сантиметра от тялото му. Дясната задна лапа липсва. Грешка. До него е, но е прерязана там, където се захваща за таза.

Кадрите показват едно бездомно същество, застигнато от нелека съдба в пловдивския "Кючук Париж". На  най-плашещата снимка, илюстрираща станалото, се виждат страшните рани. Не я публикуваме - заради чувствителното ѝ съдържание.

Но каква е причината за зверското състояние, в което е открито животното, пострадало в района на улица "Гевгели"?

Роналдо, както вече е кръстен котаракът, вероятно е бил посечен с лопата от жител. Открили го две момичета, работещи в квартала. Не останали равнодушни към съдбата му, завели го на ветеринарен лекар, където получил помощ. 

За това, че нападението е извършено от човек пред момичетата споделила местна жителка. Това разказа пловдивчанката, която разпространява историята на котарака Роналдо, пред GlasNews.bg. Ветеринарите също се съмняват причината да е нападение от друго животно.

Дамата изрази и надежда, че може да се появи свидетел на евентуалното посегателство, който да разплете мистерията с пострадалото коте.

Изоставиха домашно куче в Пловдив, вързано за дърво и с намордник

 Случаят се разиграл през лятото, а два месеца след жестоката случка младият черният хубавец търси своя човек. Стопанин, който ще му осигури любов и грижи. Роналдо е гальовен, кастриран, но без едно краче и половин опашка.

Дали ще открие своя човек, или отново ще трябва да обикаля улиците на "Кючук Париж"?

Пазете се! Младеж заплаши със смърт момиче на улицата, удари я

 Вижте историята на Роналдо, споделена от Д. Иванова:

"Пловдив. Това е Роналдо, едно от най-гальовните котета, обитаващо близкия контейнер в търсене на храна. Един ден обаче вместо храна, получава удар с лопата от "кисел" гражданин от близките къщи.

Ударът е толкова силен, че откъсва половината опашка и едното краче. Котето е заведено от две момичета във Ветеринарен Център "Върти Опашка", където лекарите почти 2 месеца се борят за живота му и успяват.

Сега Роналдо е същият гальовен котак ,само че с половин опашка и без едно задно краче.Търси дом,в противен случай пак трябва да си иде на контейнера. На около година и половина е, кастриран."