Състоянието на 3-годишното дете, върху което падна врата на футболно игрище в асеновградския квартал "Долни Воден", се подобрява. Детето има черепно-мозъчна травма, било е в безсъзнание няколко няколко дни... Инцидентът е станал още на 3 юни, но за него стана ясно едва вчера по време на заседание на Общинския съвет на Асеновград.

Ето какво разказва Стоян Радичев – бащата на пострадалото дете:

"Падна врата, едно дете най-вероятно си е закачило крака, повдигнало е вратата в задния край леко и просто вратата е паднала напред. Тя е нестабилна врата, това са врати сигурно отпреди 50 години, където цялата им конструкция е такава, че просто падат. Нестабилни са, нелеп инцидент.

Аз като бях ученик също беше паднала една врата и беше късмет, че не беше ударила никой, пак играехме така. Задният край като се вдигне леко, и тя пада напред. Всеки ден играят деца. Това е такъв модел врата, че и дори в болницата лекарите казаха, че те са имали много случаи на пострадали хора от този тип врати и дори с фатални последици.

Не знам защо никой през всичките тези години не е предприел някакви мерки този вид врати да бъдат укрепени, това са подвижни врати, местят си ги на удобни за тях места, но самата конструкция е така проектирана, че това си е бомба със закъснител. Въпрос на време е някой да я повдигне отзад и тя пада напред.

Слава богу, детето вече е по-добре."

Кошмар в Асеновград! Врата на игрище падна върху дете