Български шофьор на камион "раздели" мрежата с публикацията си за негова случка в Гърция. Иван Иванов споделя, че след като имал нужда от помощ в на паркинг в южната ни съседка, въпреки многото български колеги, му е помогнал турски гражданин.

По думите му българите нямат навика да помагат на свои колеги, не сме задружни, както другите на Балканите. Той дори отбелязва, че най-вероятно, ако те види колега от България, ще те подмине като "пътен знак".

"Едно ще ви кажа след тазвечершната ми случка в Гърция! Цял паркинг, пълен основно с български шофьори, ми помогна възрастен човек от Турция! Не сме народ, а мърша! Затова сме на този хал. Не се сърдете изобщо, това в положението. Виждате български камион и минавате като пътен знак. Който се припознае, да си замълчи! Основно винаги турския колега ще спре и ще помогне! Жалка работа сме ей.", пише Иван П. Иванов.

Много шофьори го подкрепят в позицията му, като споделят, че и на тях им се е случвало точно турски колега да "удари едно рамо" и е по-вероятно да се случи това, отколкото български шофьор.

"И на мен само турски шофьори са ми помагали на пътя!", пише Стефан С.

"Турчин на пътя в чужда държава никога няма да те изостави,винаги ще помогне!", отбелязва Панчо П.

Други не са съгласни с Иван и посочват, че и нашенци са им помагали, а трети смятат, че няма значение откъде е шофьорът, а да помогнеш.

"Не е важно кой какъв е! Било турчин, българин,китаец и т .н. Редно е като видиш колега на пътя да спреш и да му помогнеш. В някои от случаите твоето спиране може да живото спасяващо за даден колега !Последно помагах на един сърбин да го извадя от канавката че без малко щеше да му се обърне камиона и на един колега от AIT му дадох хляб ,че небеше хапвал два дена завалйиката останал без пари! Но не е важно кой с какво е помогнал, а че е спрял и е помогнал на колега в нужда! Днеска сте добре но утре няма да е така! Нека си помагаме и да сме по добри и толерантни на пътя един към друг! Лек и безавариен път на всички колеги!И Бог да ни пази и закриля!", пише Димитър С.