Депутатът от ПГ на ГЕРБ-СДС Тома Биков се извини в социалната мрежа Facebook за това, че без да иска е разпространил невярно твърдение относно казуса „Nexo”.

NEXO с отказан лиценз и на Каймановите острови - още преди месец

„Преди два дни написах, че Тенко Красимиров Николов, който е крупен дарител на ВОЛТ и Демократична България, е брат на човек, който е в управлението на Нексо. Източникът ми на информация бяха медийни публикации, в които присъстваше това твърдение. По-късно стана ясно, че става въпрос за съвпадение на имена и двамата нямат роднинска връзка. Съжалявам, че съм се подвел и съм разпространил неистина. За разлика от рупорите на морала, които се появиха през последните години, аз нямам проблем да се извиня, когато съм сбъркал. Това обаче не отменя нито едно от останалите съмнения по отношение на дейността на Нексо и връзката на компанията с български политици и политически формации.”, написа в поста си той.

Компании като Nexo с достъп до пазара на финансови услуги

Биков подчерта, че „за разлика от рупорите на морала, които се появиха през последните години, аз нямам проблем да се извиня, когато съм сбъркал”. Това обаче не отменяло нито едно от останалите съмнения по отношение на дейността на компанията и връзката ѝ с български политици и политически формации, написа още народният представител.

NEXO заличава следи, англоезичният профил на компания изчезна от Wikipedia

Зам.-шеф на следствието за Nexo: Разследвания са започнали преди година в САЩ

Служители на Nexo финансирали "Демократична България" за изборите през 2021 г.Партията е получила общо 100 000лв. от различни работници в разследваната за престъпления криптобанка