Противно на нагласите - в първия ден след затварянето на Бетонния мост в Пловдив - проблеми нямаше. Движението по пътните връзки, които поеха трафика към Кючук Париж, се осъществява спокойно. Задръствания не се образуваха дори в час пик, предава TrafficNews.

Спокойно е движението на автомобили и автобуси на градския транспот, както по надлез "Родопи", така и по бул. "Христо Ботев". Повечето шофьори споделят, че затварянето на Бетонния мост не се е отразило на пътуването из града. "Всяка сутрин минавах с колата по Бетонния мост за работа - задръствания колкото искате. Днес през надлез "Родопи", Сточна гара и към гарата беше доста спокойно", пише П.Панайотова във фейсбук група на живеещите в кв. Кючук Париж.

Пловдивчанин за Бетонния мост: Сбогом, приятелю!

Шофьори обаче споделят, че интензивен трафик е имало в района на кръстовището на ВСИ, както и по ул. "Даме Груев" и бул."Найчо Цанов" в Южен.

Те напомнят, че в идвите месеци се очаква да е спокойно, защо започна отпускарският сезон и учениците са във ваканция. "Да видим какво ще стане през септември", пише пловдивчанин.

Заради ремонта с леко закъснение се движат рейсове на гладския транспорт, които по принцип минаваха през Бетонния мост.

Показаха любопитна СНИМКА на Бетонния мост в Пловдив

Припомняме,че реконструкциите трябва да се осъществят в рамките на шест месеца. В момента се извършва демонтаж на тротоарна настилка. До 25 юни предстои тези дейности да бъдат финализирани и тогава да започне същинската част по премахване на покривната конструкция на моста.

Докато приключи изграждането на ново съоръжение, се спира движението на пътни превозни средства от кръстовището на бул. „Македония“ с ул. „Кукуш“ в посока север – до постъпите откъм бул. „Христо Ботев“.