Три години след смъртта на Радослав, който загина по време на учебен час в Славяново, родителите му не спират да търсят справедливост. 14-годишното момче бе убито в местното училище „Христо Ботев“ от съученик.

На 3 май 2017-та година, по време на третия учебен час между Радослав и съученикът му Тономир възниква спор. Двете деца си разменят остри реплики, малко по-късно словесните нападки преминават в сблъсъци. Тогава Тономир става от стола си и му нанася два фатални удара в областта на главата, а той пада на земята. Настава суматоха и учителката скача да помогне на падналото момче, но той вече е в безсъзнание.

На помощ идват и други учители и обслужващ персонал. Правят му изкуствено дишане. Губят се минути, преди някой да повика лекар. Звънят на личната лекарка на момчето, която тръгва към училището. През това време учителите и директорката решават да закарат Радослав до местната болница. Охранителят на училището го взима на ръце и го качва в автомобила си. Така се разминават с личния лекар, но в болницата откриват друг доктор. Обясняват му, че има дете в тежко състояние. Само, че не споменават, че Радослав е в безсъзнание, защото е ударен жестоко в главата. Казват, че направил епилептичен припадък, защото пил енергийни напитка. Така лекарите не търсят проблем в областта на главата, а в сърцето.

По-късно става ясно, че няколко минути са били решаващи за живота на Радослав, но за съжаление реакцията на учителите е неадекватна в ситуацията.

В началото на февруари месец тази година Бисер Димитров и Елка Драгомирова поискаха помощ от премиера Бойко Борисов. Те се срещнаха с експерти от Министерски съвет.

Днес, три години по-късно почернените родители не спират да търсят справедливост и заведоха дело срещу училището в Славяново. Съдебните дела приключиха с условна присъда за убиеца на сина им, изпитателният срок на която е към края си.

Пратих го на училище, а ми го върнаха в ковчег... Тръгва делото за смъртта на Радослав

След 2,5 години чакане: Съдят училището, в което убиха 14-годишния Радослав