По улиците на страната се води една тиха битка - тази за откриването на паркомясто за колата. В нея има дори и жертви - счупени чистачки, нарязани гуми, нашарени ламарини, летят заплахи,  налице са и много изхабени нерви.

Някои граждани, считащи, че определени паркоместа им принадлежат, с инат опитват да запазят правото си на паркиране, въпреки нерядката му липса. В този контекст се появяват и познатите "инструменти" за пазене на място - антипаркинг туби, незаконни разчертания по асфалта и бележки, носещи разнообразни послания.

 Следващата ситуация, която е видяна във Велико Търново, успява да съвмести цели две от тези култови гледки по нашенските улици.

Красив "шофьор" спечели мрежата! Харесаха го всички СНИМКИ

Жена споделя снимка на туби, които се придружени и с недвусмислено обръщение. Те, изглежда, се използват за пазене на място, но намират и свои противници, които ги местят. За това техният собственик специално се е обърнал към "зложелателите".

 Учтивостта на посланието, използвано на бележката, ще оставим без коментар.  Случката е заснета на улица "Бойчо Войвода" №1 в старопрестолния град. "Търновски идеи как да си запазите място!, констатира Радостина Р.

Гледката буди вълна от смях и възмущение в мрежата. Много великотърновци споделят за своя сблъсък с мнимите собственици на паркоместа из града. Други се шегуват със ситуацията и предполагат, че "композицията" няма да изкара дълго.

Вижте някои от коментарите на местните жители:

"Какво говорите, мадам. Това е колче поставено от общината, а бележката е "натурален" акт", шегува се Иван П.
 
"Вземай и поливай розите", съветва  Илия К.
 
"Никога не бих го махнал, направо ще му набия шута", добавя Пецата К.
 
"Аз бих издирил собственика и бих оставил едно ремарке пластмасови бутилки пред входната му врата", пише Йордан Й.
 
"Още малко, ако вдигнат цената на водата, и ще пълнят с камъни от улицата", шегува се Георги Д.