Туба, тухла, гума, стол или камък на асфалта - честа гледка по родните улици, чиято тайна знаят малки и големи. Някой пази място за любимата кола, желаейки да отблъсне останалите водачи от него. Често при незачитане на тайния код следва саморазправа. Роден манталитет, който къса нервите на не един или двама водачи, които правят грешката да паркират на подобни "запазени" места.

Рождество и Нова година обаче дойдоха, а празничният дух изглежда завладява и тези, които щателно използват туби и вкякакви пособия, за да бранят "своето" паркомясто. На тези мисли ни навява куриозна гледка, на която попаднал търновец в старопрестолния град.

Туба на пътя била окичена със златни и сребристи ленти, като разбира се се мъдрела на асфалта...

Хитра лисица обикаля София, не се страхува да пътува СНИМКА

"Ще ми се да виждам все повече туби, които пазят паркоместа, украсени така. Това връща коледния дух и празничното настроение", заключава Величко В.
 
Куриозната гледка забавлява търновци. За Дядо Коледа ли пазят мястото, недоумяват те. Не липсват и критики към украсата, а дори и украсена тубата на асфалта няма много превърженици. Хората настояват, че мястото ѝ съвсем не е там.
Вижте някои от мненията на местните:
 
"Липсват мигащи лампички и коледната звезда над капачката- иначе нямам забележки", консатира Стефан К.
 
"Това е поредната простотия, мястото е общинско", смята Соня М.
 
 "Това пази мястото за Дядо Мраз, да не ги пропусне с подаръците!", пише Димитър М.
 
"В Търново тубата е като нотариален акт, лично е!", шегува се Недко Д.
 
"Украсени, неукрасени - все ги ритам и местя", пише Диана Д.
 
Каква ли е по-нататъчната съдба на "празничната" туба - историята мълчи, но шансът да се е озовала в кофата съвсем не е малък.