До 144 км/час достига скоростта на вятъра този следобед в Русе. Това съобщиха от хидрометеорологичната станция в крайдунавския град.

Отправено е щормово предупреждение до капитаните на кораби по река Дунав.

Директорът на общинската дирекция "Обществен ред и сигурност" Георги Игнатов каза, че са подадени сигнали за паднали клони, дървета и отнесени ламарини от покриви на сгради. Екипи работят по разчистването.

Няма пострадали хора.

От Националния институт по метеорология и хидрология съобщават, че Русе е сред областите, в които днес е обявен оранжев код за силен вятър. 

"Това се случи преди 30 минути, в Парка на Възрожденците. Минавайки от там след 20-тина метра зад мен се чу чупене на клони и докато се обърна видях това.Явно Господ ме обича!А,преди да се срине половината дърво имаше майка с количка. Днес имах късмет, както и майката с детето! Там можеше да бъде всеки, така че вземете адекватни, незабавни мерки, господа управляващи!", апелира Тихомир Симеонов.

Междувременно от хидрометеорологичната служба са отправили щормово предупреждение до капитаните на корабите, плаващи по река Дунав.

Очаквайте подробности!