Благоевградчанка остна неприятно изненада от поддръжката на гробищата в града.
 
"Утре е Задушница, почитаме паметта на близките ни,които вече ги няма!Това е " пътеката " ,която ние живите трябва да изкачим, за да стигнем до мястото ,на което почиват нашите близки....

Никой не помисли, преди да започне да погребва хора там,как ще се мъчат живите хора които искат да почетат близкия .
На това място хората от погребалните агенции му казват " Еверест ", там няма номера на алеи, няма чешми,няма пътеки...", пише Росица Янева.
 
Някои местни жители отчетоха, че не само в Благоевград ситуацията е такава.
 
"За съжаление из цяла България е така в гробищата! От една страна Общината не си върши работата, но от живите хора пак нищо! Някой живи ходят само на задушница, а някой въобще не ходят. Гробовете са запричила на тайга, не пристъпни,, трева, а пък някой се съблича голи до кръста и уж чистят! Манталитета Санчо е важен Кажете в коя област имаме култура? Кажете, защо се примирява е, а не реагираме, не изисква е?", посочи Гена П.
 
"Тревата е по висока от паметните плочи на самите гробове!", отбелязва Румяна Ц.
 
"Имам следния въпрос - Към кого трябва да се обърнем за поддръжката на "общите части" между гробищата? Точно в тази горна част се направи нещо подобно на паркинг, който е доста недомислен, но както и да е. И от него спускането до съответния гроб, до който човек иска да стигне, е истинско изпитание. Отделно няма работеща чешма.", задеде въпрос на кмета Х. Серафимова.
 
Други посочиха, че в някои градове не се премахва дори след платени такси за поддръжка.