Васил Ганчев е на 23 години, израснал в Пловдив и завършил средното си образование в СУ „Свети Софроний Врачански“ с профил английски език и информационни технологии. От малък, една от приоритетните теми за Васил е спорта. Той е състезател по спортна стрелба към клуб АСК "ТРАКИЯ". В кариерата си има национален рекорд на дисциплина 50 метра малокалибрена пушка, а в момента е студент в Пловдивския университет „Паисий Хилендарски”.

23-годишният Ганчев е един от дейните млади хора, които имат желанието да  превърнат града ни в едно страхотно кътче за живот.  Самият той от 15-годишен активно участва в различни сдружения и младежки организации, които многократно извършват инициативи в полза на пловдивчани. Той е бил представител и на студентска организация. 

До началото на тази година Васил Ганчев е работил в Европейския парламент, където е натрупал значителен опит. В момента профисионално той е насочен в сферата на социалните мрежи. 

-Г-н Ганчев, какво Ви накара толкова млад да влезете активно в политиката, и смятате ли, че младите са някак апатични към това да упражнят вота си? 

-От доста малък се интересувам от политика и смятам, че именно в нас младите е надеждата. Връстниците ми и навършилите пълнолетие не упражняват правото си на глас. Те не са политически запознати и сами не желаят да се информират. Абсолютно апатично се отнасят, а това е най-лошото нещо, защото масата от гласове идват от хора, които вече са с ясни възгледи. Така няма как да се случи промяна.

В разговорите ми с граждани през последните три седмици виждам , че те са обезверени, директно отказват комуникация и не желаят да чуят за нищо свързано с политика.

- Какво Ви привлече в „Браво, Пловдив”?

- В „Браво Пловдив” ме привлече това, че се действа и няма празни приказки. Когато има проблем той се решава мигновено, не се чака орисията на институциите, не се чака бюрокрация.

- Като кандидат кмет за Район „Тракия” може ли да назовете наболелите проблеми в квартала? Каква е Вашата програма?

- Район „Тракия” е „най-младият” квартал, а аз съм видял поетапното му развитие. През последните години той се застрои страшно много и това е един от главните проблеми, но не проблемът, че идват нови хора в „Тракия”, а че не се мисли за инфраструктурата , за пътищата и за паркоместа.  Дори големите булеварди и паркинги, които кварталът притежава не дават достатъчно алтернатива за автомобилите.

Вече можем да забележим и другият явен проблем, а именно задръстванията, които се получават на входовете и изходите на квартала. По него със сигурност трябва да се работи. 

В тази връзка може да говоря и по казуса за отиващата си зеленина от квартала. Единственото място в Тракия, което е фокусирано за отдих и спорт е парк „Лаута”, който всъщност не се води зелена площ.  Други такива паркове се правят на парче. Парк „Елит” е нов парк и „Хан Крум” също, но там е започнато нещо, не е довършено и има още много какво да се свърши. Има места за създаване на подобни зелени площи в Тракия и трябва да се задейства работата по тях.

-Какво можете да кажете на пловдивчани в заключение?

-Искам да кажа, че е много лесно да се стои отстрани и да се бездейства, а и е много по-удобно разбира се. Седейки пред телевизора и критикувайки, няма как нещо да се промени. Трябва да действаме и да упражним правото си на глас, за да имаме по-добър град!

Васил Ганчев е с номер 36 в интегралната бюлетина за кмет на Район "Тракия" и с преференция 111 в листата за Общинския съвет!

„Браво, Пловдив” се явява с регистрацията на „Българска прогресивна линия” за кмет, районни кметове и общински съвет!

Купуването и продаването на гласове е престъпление!